Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το ιδανικό ξυπνητήρι για τους υπναράδες


Μήπως δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί; Σας έχει τύχει ποτέ να χάσετε κάποιο σημαντικό ραντεβού γιατί κλείσατε το ξυπνητήρι και ξανακοιμηθήκατε; Αν έχετε απαντήσει «ναι» στις προηγούμενες ερωτήσεις τότε το Ramos είναι το ιδανικό gadget για σας. Το πιο ενοχλητικό ξυπνητήρι στον κόσμο θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι. το πρωί στο σωστό χρόνο. Είναι αδύνατον να αγνοήσετε το Ramos και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το κλείσετε και να συνεχίσετε τον ύπνο σας. Γιατί;
Το ιδανικό ξυπνητήρι για τους υπναράδες
Ας ξεκινήσουμε από το κουμπί που κλείνει το ξυπνητήρι. Δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί πάνω στο Ramos. Αν θέλετε να το κλείσετε αναγκαστικά θα σηκωθείτε, θα πάτε στο δωμάτιο που βρίσκεται το κουμπί και θα το κάνετε από εκεί. Να το βγάλετε από την πρίζα δεν γίνεται επειδή υπάρχει εφεδρική λειτουργία με μπαταρίες.  Υπάρχει και «λειτουργία κλειδώματος» που εξασφαλίζει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον χρόνο που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αν το δοκιμάσετε η κατάσταση χειροτερεύει. Το ξυπνητήρι τρελαίνεται και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκωθείτε, να πάτε στο δωμάτιο με το κουμπί απενεργοποίησης και να το κλείσετε.
Αν έχετε στο μυαλό σας το κουμπί απενεργοποίησης σαν ένα απλό κουμπί θα σας απογοητεύσουμε. Το Ramos για να απενεργοποιηθεί πρέπει να εισάγετε τον κατάλληλο κωδικό σε ένα πληκτρολόγιο που βρίσκεται κλεισμένο σε πορτάκι στον τοίχο. Αν εισάγετε λάθος κωδικό το ξυπνητήρι τρελαίνεται. Οπότε ξεχάστε το. Πρέπει να σηκωθείτε, να πάτε στο άλλο δωμάτιο, να ανοίξετε το πορτάκι και να εισάγετε το σωστό κωδικό. Δεν μπορεί, μετά από αυτό θα έχετε ξυπνήσει σίγουρα! 

Το ξυπνητήρι Ramos είναι μια δημιουργία του Paul Summit ενός 25χρονου μηχανικού από το Hoboken της Νέας Υόρκης, που εργάζεται στο Stevens Institute of Technology. Ο ίδιος είχε πρόβλημα να ξυπνήσει νωρίς, έτσι δημιούργησε αυτό το ρολόι. Το Φεβρουάριο του 2012 άρχισε να μοιράζεται την εφεύρεσή του με τον κόσμο μέσω του Kickstarter. Σε περίπου 1,5 μήνα είχε πάνω από 400 παραγγελίες από ομοιοπαθείς υπναράδες.
Αν σκεφτείτε να το σπάσετε που είναι ο μοναδικός τρόπος για να το σταματήσετε σκεφτείτε την τιμή του. Έρχεται σε τρεις παραλλαγές LED Ramos ($ 200), Nixie Ramos ($ 350) και Custom Ράμος ($ 800). Μάλλον δεν συμφέρει..
Δείτε ένα μικρό βίντεο παρουσίασης από τον δημιουργό..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου